Vaccinatie in Tienen en Landen in stroomversnelling

Landen vaccinatiecentrum
De vaccinaties in de centra van Tienen en Landen verlopen uiterst vlot. Met amper 5000 ontvangen vaccins tot eind maart kenden de centra een rustige opstartperiode, waarvan geprofiteerd werd om bij te sturen waar nodig. Nu wordt een versnelling hoger geschakeld in beide centra waar het verhoogde vaccinatietempo enthousiast onthaald wordt. In Landen werd zopas de 10.000ste prik gezet.

De vaccinatiegraad in Zuidoost Hageland is bovendien hoger dan het Vlaamse gemiddelde. De wil om zich te laten vaccineren is groot. Er zijn weinig annulaties te noteren in de vaccinatiecentra van Tienen en Landen. Het is er druk, maar alles verloopt vlot.  Na de prik moeten de mensen geduldig even wachten in de rustzone (foto Landen)) “We ontvangen heel veel positieve reacties van mensen die hun vaccin reeds kregen. Dat is een dikke pluim voor iedereen die hieraan meewerkte”, zegt Ine Tombeur, voorzitter ELZOH.

De 80-plussers zijn ondertussen zo goed als allemaal gevaccineerd. De vaccinatiecentra van Tienen en Landen hebben heel wat extra inspanningen geleverd om de vaccinatie voor hen zo vlot en aangenaam mogelijk te laten verlopen. “Deze oudere doelgroep maakte dankbaar gebruik van het aanbod van de Vaccitaxi om zonder zorgen in het vaccinatiecentrum te geraken” vertelt Katrien Partyka, burgemeester van Tienen. “Er zijn ondertussen al een 900-tal ritten geboekt. Vele mensen reserveren ook al meteen een taxi voor hun 2de inenting. Ook voor april lopen de reservaties vlotjes binnen. “

Op vrijdag 9 april zat men aan de 10.000ste prik voor Tienen-Landen. Tegen het einde van de paasvakantie moeten er 16.000 mensen gevaccineerd zijn, en nog voor het einde van de maand 20.000.

Lees meer over