Uitbater café, waar dood teruggevonden Marc stamgast was, is er het hart van in: "Was crème van een gast"

dood tw

De 55-jarige Marc D., die op maandag 28 november dood werd teruggevonden aan de parking van TW3000 in Tielt-Winge, was een crème van een vent die iedereen wilde helpen, zo vertelt Jorig van het café in GC De Maere waar Marc regelmatig langs kwam. "Mijn getuigenis is er eentje in naam van de families Lions, Dessers en Vanderstappen. Marc stond altijd klaar om te helpen, we vinden dit zo erg en begrijpen het niet, het was een hele fijne mens, geen kwaad woord over hem."

Marc D. was 55 en werd op maandag 28 november dood aangetroffen langs de parking aan de Tiensesteenweg in Tielt-Winge. “De wetsdokter en het labo zijn ter plaatse geweest en uit de eerste bevindingen lijken er geen tekenen van geweld of tussenkomst van een ander. De doodsoorzaak lijkt niet verdacht", zegt  Sarah Callewaert van het Leuvens parket.

Hoe dan ook is zijn dood een groot verlies voor velen, zo ook voor de cafébaas van GC De Maere Jorig in Sint-Joris-Winge waar hij vaak over de vloer kwam. "Marc was iemand die altijd klaar stond, zijn pint liet hij staan om de koffer van de auto mee leeg te maken, hij zou geen vlieg kwaad hebben gedaan. Hij was er altijd en kwam ook supporteren in onze tweede zaak", zegt de uitbater van het café in het gemeenschapscentrum die het drama niet zag aankomen.

"Nooit gedacht dat dit op 1-2-3 zou gebeuren. Ik zag hem zaterdag nog, toen ging hij naar huis alsof er niets aan de hand was, ik zag hem nog vertrekken en begrijp het niet. Hij had wel clusterpijnen, zou dit er iets mee te maken hebben? "

Het gerucht dat hij iets te maken had met het drugsmilieu spreekt de cafébaas tegen. "Hij had er niks mee te maken. Als er meer waren zoals hij, was de wereld een pak mooier."

."

Lees meer over