UCLL-studenten steken beginnende Hagelandse artiesten hart onder de riem

10 februari 2021 | 11u28 | Gepost door rik.poulman@te…
mitro
Studenten, muzikanten, artiesten, horeca… iedereen lijdt onder en klaagt over corona. De “ophokplicht” geldt niet enkel voor kippen, maar sinds een jaar ook voor lectoren en studenten én bij uitbreiding muzikanten. Van de nood een deugd makend, kregen studenten marketing-multimedia van University Colleges Leuven-Limburg (UCLL) opdracht om een artiest of groep een hart onder de riem te steken in “coronatijden”.

De studenten maken er het beste van en dat doen, of proberen althans, de lectoren ook. De derdejaars marketing-multimedia van UCLL krijgen elk jaar als eindopdracht een conceptuele opdracht. Dit houdt in dat ze al hun kennis, vaardigheden, skills en ervaring die ze gedurende de voorgaande jaren in hun opleiding hebben vergaard, letterlijk in de praktijk moeten brengen.

“Wij gaven hen de opdracht om de branding te verzorgen van een beginnend, of beter gezegd een ‘nog onbekend en onbemind’ artiest of band”, zeggen lectoren Kris Merckx en Dave Seré.

“Presteren in bubbels zijn deze studenten al gewend, want in hun eerste jaar marketing-multimedia werkten ze reeds in kleine groepjes aan een conceptuele opdracht. Begeleid tijdens wekelijkse feedbacksessies werkte elke bubbel voor een groep of artiest naar keuze.”

De artiesten zaten dan wel “opgehokt”, maar de studenten gingen voor hen aan de slag. Op het einde van de rit kreeg elk geselecteerd artiest een videoclip, documentaire, platenhoes en sociale mediacampagne. De studenten ontwikkelden eveneens een hoogtechnologisch concept om shows en optredens ook in de toekomst te kunnen geven in het geval covid niet zou eindigen met versie 19, maar jaarlijkse updates zou krijgen. “Denk aan: virtual reality, 360° optredens met virtueel publiek (of moeten we ‘virtuele artiesten’ zeggen) of gewoon een videoclip als kerstgeschenk op facebook”, aldus de lectoren.

Bij sommige studenten kwam zelf het talent bovendrijven. Twig bleek een Ed Sheeran-achtige singer-songwriter die bovendien alle muziek zelf inspeelde en componeerde. TB bleek een volleerd rapper met een zeer authentiek verhaal, Metro en Kobra zagen en zien nog steeds meer heil in elektronische muziek en DJsets. Het resultaat van al dit moois, kan je met smaak lepelen op www.schoolvoorbeeld.be/muziek

Lees meer over