Treinverkeer verstoord nadat jongeren elkaar voor de trein gooien in Zaventem

ongeval

Vrijdagmiddag omstreeks 16.30 uur ontstond in het station van Zaventem een vechtpartij tussen twee jongeren en een 30-tal andere jongeren, waarbij drie jongeren op de sporen belandden. Een treinbestuurder kon hen niet ontwijken, één van hen overleed ter plaatse de tweede is zwaargewond afgevoerd. De derde kon zich redden maar wie hij is, is nog niet geweten.

"Uit de eerste vaststellingen is gebleken dat omstreeks 16.15u een tiental personen zijn beginnen vechten op het perron van het station van Zaventem. In het kader van die vechtpartij zijn drie personen op de sporen terechtgekomen waar ze de vechtpartij hebben verdergezet. Kort daarna is een hogesnelheidstrein op die plek gepasseerd. Eén van de drie personen (deze werd nog niet geïdentificeerd) kon nog tijdig de sporen verlaten, de twee anderen niet meer. Eén van hen is ter plaatse overleden door de impact, er zijn sterke vermoedens dat het een 22-jarige man uit Etterbeek betreft, maar dit zal pas bevestigd kunnen worden na een autopsie komende maandag. De andere persoon betreft een 16-jarige jongen uit Brussel, die zwaargewond werd overgebracht naar het ziekenhuis. Hij verloor zijn benen", zegt Gilles Blondeau, Eerste substituut-procureur des Konings van het parket van Halle-Volvoorde.

Het parket heeft het labo en een wetsdokter aangesteld, waarna een onderzoeksrechter met het verder onderzoek lastens onbekenden werd gelast. In de loop van de avond zijn parket, onderzoeksrechter en deskundigen ter plaatse afgestapt. De Federale Gerechtelijke Politie van Halle-Vilvoorde zal instaan voor het verder onderzoek. Er werden nog geen arrestaties verricht. De sporen werden ondertussen wel opnieuw vrijgegeven.

Op internet zouden er berichten circuleren die oproepen tot een wraakactie in de school waar de 2 belaagde jongens naar school gaan, maar dat werd door het parket niet bevestigd.

Verdachten opgepakt

Vier personen zijn een tijdje van hun vrijheid beroofd wegens hun mogelijke betrokkenheid bij het dodelijke incident. Een van hen mocht beschikken na verhoor, de drie anderen moeten zondag nog voor de onderzoeksrechter verschijnen. Het gaat om een 22-jarige man uit Sint-Agatha-Berchem, een 20-jarige man uit Etterbeek en een 19-jarige man uit Anderlecht, laat het parket weten.

ongeval
Wim Desloovere

Lees meer over