Thibau Nys verbaast met bronzen medaille bij de profs in het veldrijden

Thibau Nys met zijn bronzen medaille bij verzorger Benny en vriendin Anna
Na de strijd om het Belgische goud bij de elites bij het veldrijden tussen Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck veroverde Thibau Nys uit Baal brons. Zijn begeleider Benny Van Calster uit Betekom was onder de indruk.

"Ik heb er op zijn twintigjarige leeftijd er nog maar weinigen dit weten te presteren. Hij deed dit op een zware omloop zoals Lokeren, maar in zware crossen zoals Gavere en Overijse presteerde hij eveneens. Daar kan hij technisch maar vooral op kracht ook beter uit de voeten. Dit BK ging in de strijd om goud altijd tussen Iserbyt, Sweeck en Vanthourenhout gaan. Als er ééntje van die drie afhaakt, dan was het aan Thibau om eremetaal te pakken en dat deed hij voor toch ervaren mannen zoals een Adams", wist begeleider Benny.

Thibau stapte deze voormiddag op het vliegtuig in de richting van het Spaanse Denia, waar hij met zijn nieuwe wegteam Trek-Segafredo van Leuvenaar Jasper Stuyven op stage is. Naar het weekend toe sluit hij aan bij de nationale ploeg in Benidorm, waar komend weekend de volgende wereldbeker plaats zal vinden.

Lees meer over