Taxivacci: al 1.100 ritten op de teller

vaxxitaxi
De Vaccitaxi, de vervoersdienst voor mindermobiele 65-plussers uit Tienen, Landen, Linter, Hoegaarden, Geetbets, Boutersem, Kortenaken en Zoutleeuw, draait op volle toeren. Sinds de start op 8 maart staan er al meer dan 1.100 ritaanvragen op de teller.

Mindermobiele 65-plussers uit acht gemeenten van de Eerstelijnszone Zuidoost Hageland kunnen aan een voordelig tarief per taxi naar de vaccinatiecentra in Tienen en Landen. Een ritje met een Vaccitaxi bedraagt € 5 per persoon, ongeacht of men in Tienen of Landen woont of van een buurgemeente komt. Hierin is zowel de heen- als terugrit begrepen. De Vaccitaxi blijft ook wachten wanneer men in het vaccinatiecentrum een spuitje laat zetten.

“Begin maart zijn we bescheiden gestart met 3 medewerkers om de Vaccitaxilijn te bemannen”, zegt coördinator van het project Vaccitaxi Kristof Bullens. “Door het groot aantal aanvragen, zijn we snel moeten  schakelen naar een ploeg van 7 vrijwilligers. Dagelijks worden er 2 medewerkers ingezet die de ritaanvragen verwerken en alles in goede banen leiden. Tot op heden registreerde het Vaccitaxiteam al meer dan 1.100 ritaanvragen, goed voor een gemiddelde van 65 aanvragen per dag.”

“Om de efficiëntie van het project te verbeteren, hebben we ook onze werkmethodes aangepast”, gaat Kristof Bullens verder. “De open en constructieve communicatie met de lokale besturen was hierin een succesvolle factor.”

“De inzet en het engagement van deze vrijwilligers is ontzettend groot”, zegt burgemeester van Tienen Katrien Partyka. “Het zijn stuk voor stuk mensen die solidariteit een warm hart toedragen en willen meewerken aan een zorgzame en vooral gezonde en gevaccineerde samenleving. Het is mede dankzij hen dat de Vaccitaxi zo een groot succes is.”

Een Vaccitaxi aanvragen kan via het nummer 016 80 29 31 en dit elke werkdag van 9 tot 12 u. De Vaccitaxilijn wordt op sommige momenten overspoeld met telefoontjes. De dienst vraagt om tijdens deze drukke momenten even geduld uit te oefenen en op een later tijdstip terug te bellen. Iedereen kan rekenen op een rit.

Lees meer over