Roselien en Michiel uit Herent komen met debuutalbum: "Titelsong is voor vriendin die omkwam in Sierre"

True Rose

Roselien Verboven (23) en haar vriend Michiel op de Beeck (28) hebben muziek met de paplepel meegekregen en brengen nu samen hun eerste album uit.

True Rose is zangeres Roselien en gitarist Michiel, en vice versa. Naast een liefdespaar, zijn ze ook een muzikaal duo. Ze bewandelen hun eigen pad tussen roots- en popmuziek en waren al te horen op het festival Wild In’t Park in hun thuisbasis Herent. 

“We zijn beiden al langer met muziek bezig dan we ons kunnen herinneren, dat moet al zo’n 15 jaar zijn”, zegt Roselien. “Mijn vader heeft zelf heel wat muzikale jaren op zijn teller staan, er was altijd veel muziek in huis. Muziek heeft altijd wat centraal gestaan tussen mij en mijn vader. Ook de papa van Michiel heeft veel gitaar gespeeld, en Michiel is hem daarin gevolgd. De basis heeft hij van zijn papa meegekregen en daarna heeft hij wat lessen gevolgd in onze lokale muziekschool.”

Debuutalbum

Roselien en Michiel hebben onder de naam True Rose zopas een debuutalbum uitgebracht. “Hier hebben we jaren naartoe gewerkt”, zegt Michiel. “Onze trouwe fans en familie zullen hier en daar al wat songs herkennen, maar het album is wel echt een afgewerkt product, in onze ogen dan toch. Songs die we intentioneel nogal puur hadden bedoeld, zijn ook zo gebleven, terwijl er dan andere met de nodige aandacht werden uitgewerkt met een full band.”

Berlijn

Voor de opnames van het album trok het duo naar Berlijn: “In de zomer van 2021 kwamen we tijdens een caféconcertje in Diest in contact met singer-songwriter Ryan 'O Reilly, die toen in Berlijn woonde. Na wat praten grapte hij dat we maar eens naar Berlijn moesten trekken om samen een nummertje te schrijven. Die al dan niet oprechte mop namen we vrij letterlijk en enkele maanden later stonden wij aan zijn deur!”

Na wat levenservaringen te delen, werd daar de titelsong van het album gekozen. “Ryan bracht ons in contact met Liam Blomqvist van L.A. Recordings, een studio in Berlijn. De samenwerking tijdens de opnames van ‘Postcard’ verliep zo goed, dat we dit zijn blijven onderhouden tot ons hele album opgenomen was. Ook het verblijf in Berlijn werkte inspirerend. We zijn verschillende keren heen en weer gegaan en verbleven in totaal 10 dagen in de studio. Het was een onvergetelijke ervaring, we spreken nu al over wanneer we terug zouden kunnen gaan.”

Postcards from Berlin

“We hebben het album grotendeels voor onszelf geschreven, om bepaalde zaken te verwerken, maar ook om onszelf te ontdekken. We hopen dat luisteraars zich kunnen vinden in de ervaringen die we neerschrijven in onze songs. Dat is denk ik de mooiste respons die je als muzikant kan krijgen. Dit zijn allemaal kleine postkaartjes die je graag in je bus krijgt.”

Sierre

Inspiratie voor het album vond True Rose in de achtertuin en op het buurtpleintje, maar ook op verschillende roadtrips door Europa en Noord-Amerika. De kwetsbare song ‘Postcard’ is een hartverscheurend persoonlijk relaas over een postkaartje van een hartsvriendin dat toekomt na het fatale busongeval in Sierre in 2012. Het is ook door dat ongeval dat Roselien muziek is beginnen schrijven, het was een manier om een weg te vinden in haar emoties. 

Where the music leads us

Waar ze over tien jaar willen staan, dat zien ze nog wel. Ze zien het leven door een roze bril en hopen nog veel te kunnen bijleren en op coole podia te kunnen staan. Enkele artiesten die hen heel erg inspireren zijn Portland, Milo Meskens, Bluai en Novastar. “Als we echt mogen dromen zouden we Phoebe Bridgers, Joni Mitchell of John Mayer wel eens willen ontmoeten. Het kriebelt om te spelen deze zomer. Mensen kunnen ons boeken voor intieme tuinconcerten tot festivals. We zien wel waar onze muziek ons brengt.”

Dit artikel verscheen ook in Passe-Partout.

Lees gratis verder in onze app

Download gratis onze app om dit artikel verder te kunnen lezen,
beschikbaar voor Android en iOS.

Download in de App Store Ontdek het op Google Play

Lees meer over