Redders op bezoek bij 66-jarige vrouw die in Rotselaar in de Demer viel

Redding Demer

Liliane, die door de medewerkers van de technische dienst van stad Aarschot samen met de brandweer uit de Demer werd gered, stelt het goed.

Vorige week dinsdag beleefde de vrouw uit Aarschot een angstaanjagend moment toen ze tijdens een fietstocht onwel werd en in de Demer belandde. "Ik werd plots onwel op de fiets en zette me even aan de kant om te bekomen", zo vertelt Liliane. "Bij het rechtkomen verloor ik mijn evenwicht en viel ik in de Demer.” 

De medewerkers van stad Aarschot, die tijdens hun sportdag langs de Demer fietsten, zagen Liliane in het water staan en aarzelden geen moment. Ze verwittigden meteen de hulpdiensten en hielpen Liliane samen met de brandweer uit de Demer. "We zijn allemaal enorm geschrokken toen we Liliane in het water zagen staan", zo vertellen ze. "Gelukkig konden we haar snel helpen."

Een week later gingen de medewerkers op bezoek bij Liliane met een kleine attentie. "Ik ben de heren enorm dankbaar", zegt Liliane. "Zonder hen was ik er misschien niet meer geweest." De kranige dame is intussen weer thuis en herstelt goed van haar avontuur. Ze rijdt zelfs alweer met de fiets, al is ze wel wat voorzichtiger geworden.

Lees meer over