Presentatrice Maureen Vanherberghen mag nu moord op haar lief oplossen in Familie

Maureen

Maureen Vanherberghen (35) uit Hoegaarden is van vele markten thuis en vandaag zet ze een volgende stap in haar loopbaan. De Ketnetster speelt namelijk nu ook de rol van een speurder in Familie die de moord op haar eigen lief moet proberen op te lossen. Pittig detail: haar lief in het echte leven, Siegfried De Doncker, werd onlangs uit de serie geschreven. 

Vanherberghen is een duivel-doet-al. Zo was ze al te zien in mening Ketnetprogramma en was ze daar ook één van de Helden in de zogenaamde reeks en films. Daarnaast nam ze, onder andere, al deel aan Idool, ging ze aan de slag bij Q-Music en werd ze recent mama, niet slecht voor een meisje uit Hoegaarden, zou je dan denken. 

 “Van de boerenbuiten ging het naar de KU Leuven. Ik studeerde er communicatiewetenschappen en daarna nam ik deel aan Idool in 2011Zo belandde ik in het mediawereldje. Ik kreeg te horen dat ik goed kon babbelen en ik dacht bij mezelf, daar moet ik dan maar eens iets mee gaan doen. Ruim tien jaar later ben ik best blij met mijn afgelegde weg”, vertelt ze lachend. 

 Lees verder onder de foto. 

Maureen
Als speurder moord op eigen lief oplossen

Geen kinderpubliek maar kinderen zijn eerlijker

Daar waar ze eerder vooral fictie maakte voor kinderen mikt ze nu in Familie duidelijk op een ander publiek. 

"Het verschil tussen een kinderpubliek en een volwassen publiek is dat kinderen eerlijker zijn. Als het goed is, geven ze je ook welgemeend applaus, terwijl volwassenen vaak uit beleefdheid applaudisseren. Ook mijn personages zijn heel anders. Bij kinderen kan ik vaak een uitvergrote karikatuur van mezelf spelen, terwijl ik voor een volwassen publiek in de huid van iemand anders moet kruipen. Gelukkig kan ik inspiratie putten uit bepaalde karakters, zoals het hoofdkarakter in de serie The Bridge.”

Moord op lief oplossen

In Familie een rol krijgen vindt Maureen niet alleen fijn, ze komt ook in een heel andere wereld terecht, de rol die ze krijgt is haar wel op het lijf gegoten. “Op zich is het een grappig verhaal want ik mag de fictieve moord op mijn eigen lief oplossen. Ik heb al wel wat watertjes doorzwommen maar een soap is toch iets helemaal anders.

Gelukkig heeft Sieg me echt op weg geholpen in die nieuwe wereld. Niet alleen de benamingen maar ook de informatie en input is soms wat veel. Je komt terecht in een goed geoliede machine en je moet je weg vinden. Sieg heeft me toch wat tips gegeven, waar ik blij om ben.”

Quality time met dochter

Dat het het mediakoppel voor de wind gaat, is natuurlijk fijn maar het heeft ook zijn keerzijde. Amper anderhalf jaar geleden werden Maureen en Sieg de trotse ouders van dochter Nelle, met een drukke agenda zoals de twee is dat niet altijd evident om te combineren.  

 “Voorlopig gaat ze drie keer in de week naar de crèche en de rest vertoeft ze bij haar twee oma’s. We hebben beiden drukke agenda’s en vaak is het al weken vooraf puzzelen geblazen. Wanneer ze straks naar school gaat, de poort sluit daar om 15.30 uur, wordt dat puzzelen alleen nog maar intenser. Gelukkig zijn er de twee oma’s waar Nelle terecht kan. Uiteraard spendeer je liefst zoveel mogelijk quality time met je dochter, toch heb ik ook nog zaken op mijn bucketlist staan. Zo zou ik nog heel graag eens een rol vertolken in een musical voor volwassenen.”

Tekst: Laurien Holsbeeks

Lees meer over