Pommelien Thijs, Camille, Gustaph en Bart Kaëll finalisten voor Zomerhit 2023

Pommelien
Recentelijk werden de tien finalisten van Zomerhit 2023 bekend gemaakt, daarbij Leuvense Pommelien Thijs en Bart Kaëll uit Haasrode, Gustaph uit Aarschot en de Boortmeerbeekse Camille. De uiteindelijke winnaar ontvangt de trofee komende zaterdag in Blankenberge.

Twintig genomineerden begonnen begin juli aan het Zomerhit-avontuur. Nu zijn er nog met tien. Pommelien Thijs hoort daarbij met haar meezinger "Erop of eronder". Ook Bart Kaëll is hits zingen niet verleerd sinds hij ermee begon in 1981. Hij komt op de proppen met "Wat is jouw geheim?" Eurosongzanger Gustaph uit Aarschot probeert de kiezers te verleiden met "Because of you" en Camille, gekend van Like Me, dingt mee naar de hoofdprijs met "Rihanna".

Voorts maken deze artiesten nog kans op de titel van Zomerhit 2023, dat zijn Aaron Blommaert – Zonde, Berre – Kissing Strangers, Maksim – Onder invloed, Metejoor – Laat ons een bloem, Niels Destadsbader & Kenny B – Liefs voor later én The Starlings & Ozark Henry – Under Your Spell.

Dé Zomerhit scoren is voor een artiest een grote waardering, want het publiek bepaalt de winnaar. 

Bij Zomerhit bepaalt het publiek en alleen het publiek de winnaar. Stemmen kan via de VRT MAX-app. Je kunt één keer stemmen op jouw drie favorieten uit de tien finalisten. Stem je meerdere keren, dan telt alleen je laatste inzending. De tweede stemming loopt tot het einde van de finale op zaterdag 19 augustus. Dan is geweten wie de winnaar is van Zomerhit 2023 en wie de opvolger zal worden van “Lekker blijven hangen” van Margriet Hermans.

De finale, met Siska Schoeters en Niels Destadsbader als presentatoren, wordt komende zaterdag 19 augustus om 20.50 uur live uitgezonden op VRT 1 en VRT MAX en is ook integraal te beluisteren op Radio2. Geen zomer zonder Zomerhit!

Bart Kaëll
Gustaph
Camille

Lees meer over