Politie houdt flitsmarathon tot donderdagochtend 6 uur

politie
Vandaag rijden er heel weinig treinen door een vakbondsactie bij NMBS. Wie de wagen neemt vandaag, kan zich maar beter aan de opgelegde snelheid houden, want de politie houdt een flitsmarathon.

Gedurende 24 uur zullen meer dan 100 lokale politiezones en de Federale Politie intensief snelheidscontroles uitvoeren. In heel België zullen snelheidscontroles plaatsvinden op autosnelwegen en secundaire wegen. 

Met deze aangekondigde actie wil de politie bestuurders vooral aansporen om trager te rijden. Hou dit dus in het achterhoofd en hou je aan de snelheidsbeperkingen. Het is in de eerste plaats de bedoeling ervoor te zorgen dat bestuurders het gaspedaal minder diep indrukken. Denk er dus aan en hou je aan de opgelegde snelheden.

Ter herinnering, tijdens de vorige editie in maart 2022 reed maar liefst 3,82% van de gecontroleerde bestuurders te snel. 

Veel bestuurders minimaliseren de gevaren die overdreven snelheid met zich meebrengt, maar: 

  • Hoe hoger de snelheid, hoe ernstiger de verwondingen in geval van een ongeval;
  • Snelheid is een van de belangrijkste oorzaken van veel dodelijke ongevallen; 
  • Door minder snel te rijden, kan je beter zien wat er op de weg gebeurt; 
  • Hoe minder snel je rijdt, hoe korter je remafstand; 
  • Door te snel te rijden, win je geen tijd en verhoog je vooral de risico's;
  • Bij een hoge snelheid verbruik je ook meer brandstof of elektriciteit. 

Verkeersveiligheid is een van de prioriteiten van de Geïntegreerde Politie. Ze organiseert daarom permanent preventie- en controleacties. We mogen immers niet vergeten dat overdreven snelheid een van de hoofdoorzaken van ongevallen is. 

Lees meer over