Onwaarschijnlijk! Tijdelijk postrevalidatiecentrum Glabbeek al over 40 dagen open

10 maart 2021 | 18u04 | Gepost door rik.poulman@te…
zorgpark
De bouw van het geplande zorgpark aan de Steenbergestraat in Glabbeek neemt vermoedelijk twee jaar in beslag. Zolang wachten met postrevalidatie is eigenlijk onverantwoord. Als gevolg van de coronacrisis neemt de vraag naar nazorg toe. Als tijdelijke oplossing huurt Curam Domi een gerenoveerde loods van de gemeente om er een pop-up postrevalidatiecentrum in onder te brengen. Dat opent reeds eind april zijn deuren.

De bouw van het nieuwe zorgpark naast het gemeentelijk domein aan de Steenbergestraat in Glabbeek start in de tweede helft van 2021. In totaal zal dit nieuw zorgpark van Salvator welzijnscentra en Curam Domi 14.000 m² aan nieuw zorgaanbod voor de regio omvatten.

Burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij): “Omdat de bouw van het zorgpark ruim twee jaar in beslag zal nemen, heeft het autonoom gemeentebedrijf Glabbeek in tussentijd één gerenoveerde loods verhuurd aan Curam Domi voor een pop-up van haar postrevalidatiecentrum.”

Het beweging- en belevingscentrum gaat werken met een staprobot en innovatie technologieën ter bewegingsondersteuning en valpreventie voor onder meer oncologische, neurologische, orthopedische en Covid-19 revalidatie. Dat is een absolute primeur voor de ruime regio. De pop-up in Glabbeek zal volledig corona-proof zijn omdat men kan werken met een oppervlakte van liefst 1.500 m². Daardoor kunnen er meer patiënten op kortere termijn behandeld worden.

“Als gemeente vinden we een uitgebreid zorgaanbod in de regio enorm belangrijk”, gaat Reekmans verder. “Ik ben als burgemeester enorm trots dat we dit uniek zorgpark naar Glabbeek hebben kunnen halen. Na Hasselt en Halen is Glabbeek de derde gemeente in Vlaanderen dat een modern zorgpark zoals dit zal krijgen. De opbouw van de pop-up gaat van start op woensdag 17 maart en zal op amper 40 dagen gerealiseerd worden. De opening van de pop-up is gepland tegen eind april.”

Lees meer over