OHL-speler Kiyine verschijnt voor politierechter nadat hij onder invloed en met hoge snelheid sporthal binnenvloog

29 juni 2023 | 14u03 | Gepost door redactie
Kiyine
Daags nadat hij op het veld stond in de oefenwedstrijd met OHL tegen KVK Tienen, moest middenvelder Sofian Kiyine (25) voor de politierechter in Luik verschijnen. 

Geen boegeroep tijdens de wedstrijd op Bruineveld gisteren, wel een paar lacherige opmerken aan het adres van Kiyine, gerelateerd aan hij die met hoge snelheid door de sporthal van Flémalle vloog. Nota bene met 1,6 promille alcohol in het bloed en tegen 150 kilometer per uur. Daarover zei hij eerder dat hij niet te veel had gedronken, maar dat hij een zwart gat had op het moment van de feiten.

Kiyine was zelfs aanwezig op de (eerste) zitting. 

“Het is niet gemakkelijk om mee te leven”, zei Kiyine. “Ik weet dat dit veel mensen geraakt heeft. Voor mij is het belangrijk dat ik geen jongeren gekwetst heb of een moord gepleegd heb. Ik neem mijn verantwoordelijkheid, ik moet ermee leren leven. Ik heb een alcoholslot geïnstalleerd in mijn auto, ik begin met vrijwilligerswerk in een gehandicaptencentrum en ik heb lessen bij Vias genomen. Ik wil ook benadrukken dat ik niet vaak alcohol drink. Dat wil ik ook bewijzen, aan alle betrokkenen. Ik wil mijn imago oppoetsen en bewijzen dat het geen loze woorden zijn. Ik ga zien hoe de rechtbank oordeelt, maar dit doe ik al op voorhand. Ik beken hier geen schuld mee, maar wil dit doen voor mijn imago", zo vertelde hij aan de RTBF.

Er werd uiteindelijk nog geen besluit genomen. Op 10 oktober komt de zaak opnieuw voor.

Lees meer over