Nieuw uniform en uniforme politievoertuigen moeten politie profileren als een moderne, fiere en uitnodigende politie

politie

De afgelopen jaren is er nagedacht over een nieuwe visuele identiteit voor de Geïntegreerde Politie om de zichtbaarheid te vergroten en de uniformiteit van de politiediensten te versterken.

De Geïntegreerde Politie is een samenwerking tussen de Federale Politie en Lokale Politie in België. Ze hebben er de afgelopen jaren gewerkt aan een nieuwe visuele identiteit om de zichtbaarheid te vergroten en de uniformiteit van de politiediensten te versterken. Vandaag werden de eerste conclusies van dit project voor het uniform en de markering van de voertuigen gepresenteerd door minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden en de vertegenwoordigers van de Geïntegreerde Politie.

Minister Annelies Verlinden benadrukt het belang van deze nieuwe visuele identiteit voor de Geïntegreerde Politie. Ze gelooft dat dit prototype de politie op termijn zal helpen profileren als een moderne, trots en uitnodigend korps dat zichtbaar en aanwezig is, en tegelijkertijd nieuwe kandidaten kan aanspreken om deel te worden van de politiefamilie.

Commissaris-generaal van de Federale Politie, Eric Snoeck, benadrukt de interactie tussen politie en burgers en het belang van het nieuwe uniform voor een effectievere werking van de politiediensten. Hij ziet de vernieuwde visuele identiteit als een belangrijke stap vooruit.

Naast het uniform worden ook de politievoertuigen voorzien van een nieuwe 'Battenburg'-dambordmarkering voor een betere zichtbaarheid en herkenbaarheid. Dit moet niet alleen de veiligheid van het personeel vergroten, maar ook de visuele identiteit van de politie versterken.

Dit project rond de nieuwe visuele identiteit is tot stand gekomen dankzij een innovatieve samenwerking waarbij duizenden personeelsleden zijn betrokken. De prototypes worden momenteel getest en verder ontwikkeld om te voldoen aan de functionele verwachtingen van de politiediensten.

Lees meer over