Mondmaskerplicht goed opgevolgd in Haacht en Tremelo

7 december 2021 | 16u23 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
Ook voor alle kinderen tussen 6 en 12 jaar een gratis herbruikbaar mondmasker
Een korte rondvraag bij enkele lagere scholen in Tremelo en Haacht leert ons dat er weinig tegenstand is tegen de mondmaskerplicht bij zesjarigen. 

Sint-Annaschool uit Baal 

In de Sint-Annaschool in Baal was weinig van mogelijke weerstand tegen de mondmaskerplicht bij zesjarigen te horen. "Ik heb eigenlijk maar van 1 ouder een mail gekregen dat zij haar kind geen mondmasker wou aandoen en ging thuis houden zolang deze verplichting van kracht is", aldus directeur Bob Natens. "Alle andere kinderen hadden gisteren (maandag) al een mondmasker bij." De school probeert de regels dan ook zo goed mogelijk te volgen, wat niet altijd evident is bij jongere kinderen. "Buiten en tijdens de turnlessen worden de mondmaskers afgelaten, net als bij momenten in de klas waarbij de bankjes ver genoeg uiteen kunnen en de klas goed verlucht is", gaat hij verder. "In sommige klassen is dit echter niet mogelijk omdat ze te klein zijn.Hier houden de leerkrachten op regelmatige basis mondmasker-vrije-momenten buiten op de speelplaats. Ook bij partner- of groepswerk gaat het mondmasker op."

Ook de kinderen blijken overtuigd van het nut ervan. "Toen gisteren de kinderen buiten op de Sint aan het wachten waren en ik zei dat ze hun mondmasker uit mochten doen, kreeg ik als antwoord: "Nee hoor, dat is lekker warm"", aldus de directeur. "Ik heb de indruk dat de kinderen er niet echt een probleem mee hebben, omdat we het proberen te beperken tot een minimum. We zijn natuurlijk nog maar 2 dagen ver. We hopen van ganser harte dat dit maar een tijdelijke maatregel is en dat we vlug de lieve snoetjes van onze kinderen de hele dag kunnen zien."

Verder gaan de cijfers op de school eindelijk terug de goede kant uit. Vorig week had de school immers omwille van de vele besmettingen gedurende twee dagen de deuren gesloten om iedereen dan op school te testen. "De 22 kinderen die vorige week, tijdens ons testmoment van maandag 29/11, positief testten komen vrijdag terug naar school", aldus nog de directeur. "Alle andere kinderen, juffen en meesters zijn terug van de partij sinds gisteren. Er zit dus geen enkele klas meer in quarantaine, maar...dat kan snel veranderen met de verscherpte maatregelen, klas in quarantaine vanaf 2 besmettingen. Wij hopen dat het ergste dus achter de rug is en we verder kunnen tot aan de kerstvakantie."

Vrije Basisschool De Wieltjes uit Haacht-Station

Ook in de Vrije Basisschool De Wieltjes waren er weinig problemen. "We zagen maandag al bijna alle kinderen met mondmasker arriveren", aldus directeur Danny Bogaerts. "Ikzelf ontving weinig reacties. Het aantal besmettingen op school blijft aan de lage kant, al zijn er nu wel twee kleuterklassen in quarantaine.  We houden gewoon stand.., en hebben steeds alle maatregelen (zeker het personeel) goed opgevolgd.", besluit hij. 

Lees meer over