Man uit Saoedi-Arabië (35) krijgt tien jaar cel voor moordpoging op Poolse ex op Aarschotsesteenweg in Wilsele

Vrouw neergestoken in wagen op Aarschotsesteenweg
Saleh Alzahrani Ali (35) uit Saoedi-Arabië is door de Leuvense rechtbank veroordeeld voor tien jaar cel voor de moordpoging op zijn Poolse ex-partner (25) uit Begijnendijk. De dertiger werd op vraag van het parket onmiddellijk aangehouden.

De feiten speelden zich af op 7 februari dit jaar. Saleh Alzahrani Ali was speciaal overgekomen vanuit Saoedi-Arabië om zijn ex-partner te zien. Dat was echter niet naar haar zin, want zij negeerde hem compleet. Zij was nadat de relatie op de klippen was gelopen van Polen naar Begijnendijk verhuisd, waar haar moeder woont. Dat meldt HLN. Daarop installeerde de man een gps-tracker onder haar wagen. Die tracker leidde op 7 februari naar de Aarschotsesteenweg in Wilsele-Putkapel. Omstreeks 14 uur probeerde Alzahrani Ali zijn ex, die net gedaan had met werken, om het leven te brengen met een mes. Hij was erg grondig voorbereid want droeg op dat ogenblik ook werkhandschoenen en een veiligheidsbril. Gelukkig konden twee ooggetuigen erger voorkomen.

De man zou met zijn mes furieus hebben uitgehaald naar zijn ex, terwijl hij riep 'You destroyed my life, you bitch'. Dat de Arabische man met voorbedachte rade te werk was gegaan, werd nog meer duidelijk doordat hij zoutzuur had gekocht in de Brico in Antwerpen en op het internet op zoek ging naar martelmethodes en huidverbranders. Ook een kennis werd ingelicht over de plannen.

De rechtbank veroordeelde de man uiteindelijk tot een celstraf van tien jaar en liet de man onmiddellijk aanhouden. De kans op herval wordt als reëel geacht. Het slachtoffer krijgt een schadevergoeding ter waarde van 10.000 euro.

Lees meer over