Man die uithaalde met mes naar bewoner in Diest blijft maand langer in cel

Bommelding rechtbank
Een man van 27 uit Tongeren blijft een maand langer in de cel nadat hij begin dit jaar uithaalde met een mes naar een bewoner van een woning in het Sint-Jansveld in Diest. Dat besliste de raadkamer in Leuven. Dat weet HLN.

De feiten vonden plaats op zaterdagochtend 6 januari om 5 uur in de ochtend. Toen werden agenten van de politiezone Demerdal opgeroepen voor een uit de hand gelopen ruzie.

Een 27-jarige verdachte uit Tongeren zou er hebben aangeklopt bij het 24-jarige slachtoffer met de vraag om er de nacht te mogen doorbrengen. Er volgde een handgemeen en de verdachte nam een koksmes in de hand waarop het slachtoffer naar de slaapkamer vluchtte. De verdachte zou hierop meermaals met het mes in de deur hebben gestoken.

Het slachtoffer vroeg aan twee andere aanwezigen om de politie te bellen die hem konden arresteren, zo weet nog altijd HLN.

De verdachte werd uiteindelijk voorgeleid bij de onderzoeksrechter en verscheen op 12 januari voor de raadkamer, zijn aanhouding werd er bevestigd.

Voorlopig blijf hij in de cel want de raadkamer oordeelde vrijdag dat er voldoende aanwijzingen zijn om hem vast te houden, volgende maand verschijnt hij er opnieuw.

Lees meer over