Lijst Dedecker komt niet opnieuw op, Peter Reekmans zwaar ontgoocheld: "Mijn allergrootste politieke ontgoocheling"

28 september 2023 | 08u34 | Gepost door redactie
ldd
Jean-Marie Dedecker zal bij de verkiezingen in 2024 de N-VA-lijst in West-Vlaanderen trekken. Dat betekent dat een revival van Lijst Dedecker (LDD), zoals eerder al geopperd werd, definitief van de kaart is. De rechterhand van Dedecker bij LDD, Glabbeeks burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij), is zwaar ontgoocheld.

"Een heropstart van Lijst Dedecker als nieuwe Vlaamse rechts-liberale partij was de voorbije maanden één van mijn leukste en strafste politieke avonturen ooit. Ik heb veel straffe mannen en vrouwen leren kennen die zich wilden smijten om in juni 2024 een nieuw alternatief te kunnen aanbieden voor het huidig amateurisme in de Wetstraat", zegt Reekmans hierover.

"Maar de druk van N-VA die enkel uit electorale wanhoop en latent gebrek aan eigen talent in West-Vlaanderen Jean-Marie bleef opjagen was te groot. Als mens begrijp ik Jean-Marie zijn keuze en ik zal hem ook mijn ganse leven lang dankbaar blijven voor alle kansen die ik ooit van hem kreeg", aldus Reekmans.

"Deze pil is bitter om te slikken omdat we in snelheid gepakt werden. Daarom is het falen van deze heropstart mijn allergrootste politieke ontgoocheling ooit. Voor mij is N-VA al lang een pure machtspartij zoals alle andere traditionele partijen die verantwoordelijk zijn voor het huidig slecht beleid in ons land. Maar voor elk deurtje dat dichtgaat is er altijd een nieuw deurtje dat opengaat", besluit Reekmans strijdvaardig.

Lees meer over