Lichaam van 19-jarige jongen levenloos aangetroffen in Leuvense Vaart

politie

Het lichaam van de 19-jarige jongen die dinsdagochtend in de Vaart viel, is deze morgen gevonden. Dat werd aan onze redactie bevestigd.

Sinds dinsdagavond werd naar de jongeman gezocht. Die zoektocht kan nu stoppen. Twee passanten merkten deze ochtend aan de Vaartkom om 8 uur het lichaam op van de vermiste jongeman. Politie, brandweer en parket komen nu ter plaatse om het lichaam boven te halen.

"Dinsdagochtend omstreeks 5 uur ‘s morgens is een 19-jarige jongen uit Leuven in het water aan de Vaartkom gevallen. De jongen was na de Jaarmarkt onderweg naar huis. Toen hij dinsdagavond nog niet thuis was gekomen, hebben de ouders een melding bij de politie gedaan", zo vertelt Sarah Callewaert van het parket van Leuven.

"De politie van Leuven startte onmiddellijk een onderzoek en met behulp van de stadscamera’s kon er nazicht worden gedaan van het afgelegde traject van de jongeman. Uit politioneel onderzoek bleek dat hij in het water in de Vaartkom gevallen is. Alle registers werden opengetrokken om de jongeman te vinden. Dinsdagavond werd de eerste zoekactie gestart met het duikteam van de brandweer. Woensdagochtend werd de zoekactie voortgezet onder leiding van de Cel Vermiste Personen, samen met de zeevaartpolitie en de Civiele Bescherming. Ook op donderdag en vrijdag werd de hele dag gezocht in het water en aan de oevers, maar het lichaam werd niet gevonden", verduidelijkt Callewaert.

"Deze ochtend omstreeks 8 uur werd het lichaam door twee voorbijgangers opgemerkt in de Vaartkom", aldus nog Callewaert.

Het parket heeft een wetsdokter en het labo aangesteld en is samen met hen ter plaatse. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk duidelijkheid te verschaffen aan de familie over de omstandigheden van het overlijden.

politie
Politie

Lees meer over