Leuvense rechter bestraft Aarschots trio met een werkstraf nadat ze een vuurpijl in brievenbus van wijkagent duwen

Vuurwerk

Drie jongemannen uit Aarschot werden op de Leuvense strafrechtbank veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur. Ze duwden een vuurpijl door de brievenbus van een wijkagent, waardoor een deel van de gang van zijn huis schade opliep.

De wijkagent en zijn echtgenote werden in de nacht van 11 juni 2022 onaangenaam verrast door een serieuze knal aan hun voordeur in Aarschot, zo meldt Belga. In hun gang merkten ze brandende jassen op aan de kapstok. In eentje daarvan bevond zich een ontplofte vuurpijl.

De agent was na het decibelrijke voorval even arbeidsongeschikt en heeft sindsdien last van angsten en slaapproblemen. Op camerabeelden ontdekte de politie dat een groep van zes jongeren eerder die nacht door de straat had gewandeld en het huis hadden aangeduid. Drie van hen keerden later terug en brachten een knaller aan huis.

Uit onderzoek bleek dat het trio van geen kwaad bewust was maar dat ze door de invloed van alcohol te weinig nadachten over de gevolgen van hun daden. Met de werkstraf wil de rechtbank de 'kwajongensstreek' bestraffen op een constructieve manier. Als de mannen hun werkstraf niet of maar deels uitvoeren, wacht hen drie jaar cel.

Lees meer over