Honderden bewoners bellen politie op voor luid avondoptreden

Een sfeerbeeld van Rock Werchter
De politiezone BRT (Begijnendijk-Rotselaar-Tremelo) kreeg maandagavond vele telefoontjes door een mogelijk concert dat in de buurt plaats vond. Het bleek om geluidstesten bij Stageco te gaan. Die zijn al enkele avonden aan de gang.

De politiezone BRT mocht maandagavond enkele tientallen telefoontjes ontvangen van bezorgde inwoners, vooral uit Tremelo. Ze dachten dat er een concert gaande was op de festivalweide van Werchter, de avond voordien viel er ook al enkele uren stevige rockmuziek te horen uit de richting van het Werchterse. De realiteit was anders, de muziek was afkomstig van Stageco. Ook bij de aanpalende politiezones liepen heel wat telefoontjes binnen.

"Daar waren ze blijkbaar enkele installaties aan het uittesten. Ze hadden hier wel een vergunning voor, dus we konden op zich geen actie ondernemen. Uiteraard begrijpen we wel de onrust bij de bewoners", klonk het bij de politiezone BRT. "Velen dachten dat het een festival was, maar dat was niet zo."

"De voorbije 2 avonden (zondag en maandag) werden op de terreinen van de firma Stageco gelegen in de industriezone te Hambos uitzonderlijke muziekactiviteiten, zonder publiek, georganiseerd. Het ging daarbij om een 'live circumstances-repetitie' van de bekende Franse band Indochine", zo bevestigt de gemeente Haacht. "Om de muziek- en lichtinstallatie van hun volgende tour live te kunnen testen werd voor deze activiteiten uitzonderlijk een toelating aangevraagd en verleend door het college van burgemeester en schepenen. De onmiddellijke omgeving werd verwittigd maar het was ook niet de bedoeling om een volkstoeloop te creëren door een te ruime communicatie. Het gemeentebestuur begrijpt dat de activiteiten toch bij een aantal mensen in een ruimere omgeving voor hinder en overlast hebben gezorgd waarvoor onze verontschuldigingen. Wij benadrukken nogmaals dat het in deze echt om een zeer uitzonderlijke aanvraag ging", aldus het gemeentebestuur van Haacht.

Lees meer over