Goederentrein veroorzaakt bermbranden tussen Tienen en Hever, geen treinverkeer tussen Leuven en Mechelen

Brand langs de spoorweg in Wespelaar Beeld Hedi Horvath
Een goederentrein met vaste rem veroorzaakte een spoor van gensters, waardoor verschillende bermbranden ontstonden. Het spoorverkeer tussen Leuven en Mechelen werd zelfs vanaf 17.30 uur gestaakt tot het einde van de dienst.

De goederentrein was op weg naar Gent Noord en liet door een vastgelopen rem een spoor van gensters achter. De remschoen kwam vast te zitten op het metalen wiel. Vanaf 16.50 uur werden tussen Tienen en Bierbeek enkele bermbrandjes gemeld, deze waren geblust rond 18 uur. 

Daarna ontstonden er bermbranden tussen Wijgmaal en Boortmeerbeek, met name in Haacht, Wespelaar en Hambos. In Haacht liepen hierdoor verschillende kabels schade op. Daarom werd het treinverkeer tussen Leuven en Mechelen opgeschort vanaf 17.30 uur. Er werden vervangbussen van De Lijn, namelijk de bussen 284 en 285, ingelegd. Treinen rijden nu om via Lier en Aarschot.

"De Leuvense brandweer is momenteel tussen Wijgmaal en Hever nog de brandjes aan het blussen. Alles zou normaal gezien maandagochtend in orde moeten zijn", klinkt het bij de woordvoerder van Infrabel, Thomas Baeken.

Lees meer over