Geen paniek, er zijn echt genoeg Vaxxitaxi’s

16 maart 2021 | 09u55 | Gepost door rik.poulman@te…
vaccitaxi
De Vaccitaxilijn, waar minder mobiele 65-plussers vervoer kunnen reserveren naar de vaccinatiecentra in Tienen en Landen, wordt al een tijdje overspoeld met telefoontjes. Panikeren is evenwel onnodig. Er wordt wel degelijk voor gezorgd dat iedereen naar het centrum wordt gebracht en terug naar huis.

Ben je 65-plusser en heb je problemen om in het vaccinatiecentrum te geraken? Dan kan je een beroep doen op een Vaccitaxi. Voor € 5 per persoon brengt de Vaccitaxi je naar het vaccinatiecentrum, wacht ter plaatse en zet je nadien ook weer thuis af. Deze vervoersdienst is een initiatief van de gemeenten aangesloten bij de Eerstelijnszone Zuidoost Hageland.

Er worden ook taxi’s ingezet voor personen die gebonden zijn aan een rolstoel. Uiteraard is het belangrijk om dit te melden bij het aanvragen van een taxi. Ook voor mensen die jonger zijn dan 65 die niet mobiel zijn en niet beschikken over eigen vervoer, wordt naar een oplossing gezocht. Niemand blijft in de kou staan.

Intussen getuigen verschillende personen die reeds hun vaccin kregen in Tienen over een vlotte werking van het centrum. Daarover is er een positieve consensus. Enkelingen zeggen na een tijd last te hebben van bijwerkingen, maar dat is zeker geen algemene regel.

Je kan bellen voor een Vaccitaxi op het nummer 016 80 29 31, elke werkdag tussen 9 en 12 u.

Lees meer over