Geen afvalophaling in sommige gemeentes van onze regio door vakbondsactie

In sommige gemeentes van de regio zal de ophaling worden uitgesteld.

“Omwille van een nationale vakbondsactie in het kader van Europese bezuinigingsmaatregelen zal er maandag 3 juni niet overal afval opgehaald worden”, klinkt het bij Ecowerf.

Hierbij zal er een impact zijn in bepaalde gemeentes van onze regio, namelijk in Scherpenheuvel-Zichem, Huldenberg, Bekkevoort en Glabbeek. 

Scherpenheuvel-Zichem: 

Op maandag 03/06 wordt er geen PMD opgehaald. In zone Noord wordt er geen papier en karton opgehaald. Er zijn twee inhaalrondes voorzien hiervoor: Papier en karton: dinsdag 4 juni PMD: woensdag 5 juni. 

Huldenberg: 

Ook hier wordt op maandag 3 juni geen papier en karton opgehaald. De inhaalronde is voorzien op donderdag 6 juni. 

Bekkevoort en Glabbeek: 

In deze twee gemeenten wordt het PMD niet opgehaald. Er is een inhaalronde voorzien op vrijdag 7 juni. 

Betreffende de ophaling van huisvuil en gft: in Hoegaarden en Landen zal de ophaling van huisvuil en gft gewoon doorgaan zoals gepland. 

"Er zijn een aantal collega’s die meedoen met de staking waardoor we op die dag met minder personeel zijn. Normaal gezien wordt het restafval in de gemeenten dat normaal op maandag gepland staat, opgehaald . Mocht dat niet lukken door personeelstekort zal dit zeker in die week worden opgehaald", aldus Machteld Vanden Bosch, Dienstverantwoordelijke Afvalpreventie en Communicatie van Ecowerf.

Lees meer over