Frieda uit Kessel-Lo krijgt hele reeks kwetsende opmerkingen nadat ze 'Poulidorfiets' won uit Vive le Vélo: "Eikels!"

Frieda Feyaerts bij haar gewonnen fiets
Presentator Karl Vannieuwkerke heeft in de Krant van West-Vlaanderen uitgehaald naar een aantal mensen die zich bezondigden aan haatreacties aan het adres van de 72-jarige Frieda Feyaerts uit Kessel-Lo. Zij was de gelukkige winnaar van de actie 'Merci Poupou' en werd uit maar liefst 225.798 verstuurde sms'jes verloot.

“Als er volgende keer een rollator te winnen valt, doe ik mee”, klonk het onder meer op sociale media. Of ook: “Allez, die fiets ziet geen straatsteen meer van dichtbij’, met daarbij de bekende wenende emoji.

“Ik heb me ook geërgerd aan een deeltje van dat Vlaanderen", zegt Vannieuwkerke. "Misschien is het een verwaarloosbare fractie van de populatie, maar het moet me toch van het hart. Toen het social mediateam van Vive le Vélo een foto van jou en je man met de fiets postte kwamen er heel veel felicitaties en hartverwarmende boodschappen onder te staan, maar waren er toch ook weer wat onverlaten die dachten te scoren met kwetsende opmerkingen… Eikels! Vergeef me het scheldwoord. Maar ik kom langzamerhand niet verder dan deze gedachte als ik dit soort schrijfsels te zien krijg…”

De fiets is niet zomaar een fiets. Het is namelijk degene waarmee Mathieu van der Poel de negende etappe van de Tour de France in Saint-Léonard-de-Noblat reed. Die etappe stond volledig in het kader van de voormalige Franse wielrenner Raymond Poulidor, tevens Mathieus grootvader, omdat hij daar vroeger woonde met zijn gezin. Daarom werd de winactie vernoemd naar de bijnaam van de renner: ‘Pou Pou’.

Lees meer over