Enkele cijfers uit de vaccinatiecentra van Kampenhout en Rotselaar

vaccinatiecentrum rotselaar
In maart werden in vaccinatiecentrum "De Toren Rotselaar" 2904 vaccins geplaatst. In dit centrum worden inwoners uit Holsbeek, Tremelo en Rotselaar gevaccineerd.
In het vaccinatiecentrum "Kampenhout-sas" werden er 4530 vaccins geplaatst. Hier worden inwoners van Haacht, Keerbergen, Kampenhout, Steenokkerzeel, Zemst en Boortmeerbeek gevaccineerd.

In maart werden alle zorgprofessionals gevaccineerd en kwamen ook de oudste inwoners van de EersteLijnsZone Leuven Noord aan de beurt. In het vaccinatiecentrum in Rotselaar was de oudste bezoeker 102 jaar, in Kampenhout lag de leeftijd nog een tikkeltje hoger en was de oudste bezoeker 105 jaar. Deze doelgroep wordt afgewerkt van oud naar jong. Begin mei komen ook de risicopatiënten in de mix.

In april zullen er 2000 vaccins per week geleverd worden; midden mei verwachten ze ongeveer 5000 vaccins per week te ontvangen. De openingsdagen zullen dan uitgebreid worden.

In het vaccinatiecentrum van Rotselaar zorgt de recente beslissing in verband met het toedienen van het AstraZeneca vaccin alvast niet voor vertraging. "Wij hadden de -56 jarigen al op Pfizer geboekt", aldus coördinator Werner Van Nuffelen. 

Lees meer over