Een kleine attentie wacht of jou in de bib

24 februari 2021 | 10u55 | Gepost door rik.poulman@te…
bibliotheek
Goed nieuws voor de inwoners van Geetbets, Kortenaken, Zoutleeuw en Linter die tijdelijk zonder leesvoer zaten. De gemeentelijke bibliotheken gaan opnieuw open.

Op 19 februari sloten de meeste bibliotheken in Vlaams-Brabant de deuren om over te schakelen naar de nieuwe bibliotheeksoftware Wise. Zo ook die van de TGV-gemeentes Geetbets, Kortenaken, Zoutleeuw en Linter. Momenteel wordt er volop getest en geoefend om het nieuwe systeem onder de knie te krijgen, zodat het personeel er bij de heropening helemaal klaar voor is. Wil je vanaf dan materialen ontlenen, vergeet zeker niet je lidkaart of, beter nog, eID mee te brengen. Van zodra een gebruiker lid is van de bibliotheek, kan hij immers gebruikmaken van een identiteitskaart als lidkaart.

Bovendien maakten de bibliotheken van de gelegenheid gebruik om de uitleenreglementen op mekaar af te stemmen. Daardoor zullen in de vier gemeentes dezelfde tarieven en uitleenvoorwaarden gelden. Zo kunnen gebruikers 20 materialen per lidkaart ontlenen met een standaard uitleentermijn van 4 weken. Voor een lidmaatschap betaal je in elke bib € 5, maar reservaties zijn gratis en ook voor dvd’s hoef je geen leengeld te betalen. Voor kinderen tot 18 jaar, 65-plussers, studenten en leerkrachten is het lidmaatschap trouwens gratis. Het tarief voor materialen die te laat zijn, bedraagt € 0,30 per materiaal per week.

Met de omschakeling stappen de bibliotheken van Geetbets, Kortenaken, Linter en Zoutleeuw samen met heel wat andere Vlaams-Brabantse bibliotheken in in het Slim Netwerk. Binnen dat netwerk kunnen gebruikers van de ene bib terecht in de andere bib zonder opnieuw lidgeld te betalen. Behalve Vlaams-Brabant zit ook Limburg al in dit netwerk en op termijn kunnen hier ook bibliotheken uit andere provincies bij komen.

Geetbets bijt de spits af met de heropening op 27 februari van 10 tot 12 u. De bib van Kortenaken heropent op 3 maart van 14 tot 18 u, die van Zoutleeuw op 4 maart van 13 tot 17 u en die van Linter eveneens op 4maart van 18 20 u. Het personeel heet je telkens van harte welkom met een kleine attentie.

Lees meer over