De Lijn stuurt gevonden voorwerpen voortaan tegen betaling naar je thuis

speelgoed

De Lijn introduceert een gebruiksvriendelijk digitaal platform voor het terugvinden en thuisbezorgen van verloren voorwerpen.

Vanaf deze maand maakt De Lijn het terugvinden van verloren voorwerpen eenvoudiger dan ooit met een nieuw online platform. Bij De Lijn worden er elk jaar zo'n 40.000 voorwerpen gevonden. Reizigers die een turnzak, smartphone, paraplu of ander item zijn kwijtgeraakt, kunnen nu snel en eenvoudig hun voorwerp opsporen, claimen en tegen een vergoeding thuis laten bezorgen. Deze service is beschikbaar voor alle bus- en tramlijnen in Vlaanderen.

Zo werkt het nieuwe systeem

Als de reiziger via het platform zijn voorwerp aan de hand van de foto en/of de beschrijving herkent, kan hij het voortaan claimen. Hoe beter de reiziger zijn turnzak, smartphone of paraplu daarbij omschrijft, hoe sneller De Lijn kan controleren of hij de rechtmatige eigenaar is. Het is dus in het voordeel van de reizigers om zo volledig en gedetailleerd mogelijke informatie te geven bij het claimen.

Verzending via de post

Na het betalen van de kosten (12,25 euro: 5 euro administratieve kosten en 7,25 euro verzendingskosten met bpost), controleert een medewerker van De Lijn de claim grondig om ervoor te zorgen dat alles veilig en correct verloopt. Vervolgens maken we het voorwerp verzendklaar en sturen we het via bpost naar het thuisadres.

Met deze nieuwe werkwijze biedt De Lijn een uniforme, veilige en efficiënte oplossing voor het terugbezorgen van verloren voorwerpen. Het bespaart reizigers een bezoek aan een van onze locaties en het ontlast de klantendienst, terwijl het proces voor iedereen duidelijk en toegankelijk is.

Voor meer informatie en om een verloren voorwerp te claimen: ​
https://delijn.be/verlorenvoorwerpen

Lees meer over