Dan toch geen Strandfuif in Glabbeek, burgemeester snapt niet dat Pukkelpop met 70.000 man wel kan

Strandfuif
De Strandfuif van jeugdhuis De Bunker in Glabbeek gaat dan toch niet door. "We namen die beslissing met veel pijn in het hart maar het kan niet anders"

De traditionele Strandfuif zou dan toch mogen doorgaan op 1 augustus, zo leek het alvast begin juli. Het zou al de 41ste keer zijn dat ze zou worden georganiseerd, weliswaar in afgeslankte versie door de coronamaatregelen maar er zou wel iets gebeuren en dat was al een mooi vooruitzicht, er zouden zelfs optredens voorzien worden en het dansen zou al starten om 15 uur.  

Het mag jammer genoeg niet zijn want op de Facebookpagina laat de organisatie nu weten dat ze noodgedwongen het gebeuren moeten afgelasten. " Wie Strandfuif zegt, zegt zwoele beats, mekaar goed vastpakken én dansen tot de zon opkomt. Helaas zijn de huidige coronamaatregelen enkele weken langer van kracht dan oorspronkelijk gepland.  Met bijzonder veel pijn in het hart hebben we dan ook besloten om te annuleren. Want geef toe, op de heetste nacht van de zomer zouden we toch samen in één grote bubbel moeten kunnen zitten", luidt het bij de organisatie. 

Het is al de 2de editie die niet kan doorgaan want ook vorig jaar kon de fuif niet doorgaan door de coronamaatregelen. Wanneer je al een ticket gekocht had, beloven de initiatiefnemers het geld zo snel als mogelijk terug te storten. 

Burgemeester is ontgoocheld

Burgemeester Peter Reekmans is ontgoocheld in de gang van zaken. "Blijkbaar is lobbywerk alles want in Limburg mogen ze wel een feestje organiseren voor tienduizenden aanwezigen. Wat voor Pukkelpop kan is onmogelijk voor een fuif waar een duizendtal mensen aanwezig zijn. We hebben met de organisatoren nog even samengezeten om te kijken of we de datum konden verschuiven maar er komt geen klaarheid voor 13 augustus en dan wordt het moeilijk. Ik kan dit alleen betreuren. Een editie in bubbels is nu eenmaal geen echte Strandfuif. Ook is het gloednieuwe CST pas beschikbaar vanaf 13 augustus en pas vanaf 1500 bezoekers, rare kronkels die vooral in het voordeel van de groten spelen."

Wellicht hopen ze in Glabbeek en wijde omgeving dat het volgend jaar wel kan. 

De foto is van de sociale media van het jeugdhuis waarmee ze het nieuws aankondigden. 

Lees meer over