Clown riskeert twee jaar extra cel voor het betasten van een 10-jarige jongen onder hypnose

15 februari 2023 | 11u53 | Gepost door redactieleuven…
Clown

De 53-jarige B.C. of clown C. uit Dendermonde riskeert twee jaar cel omdat hij een 10-jarige jongen uit Boutersem zou hebben gehypnotiseerd en vervolgens betastte. Hij begeleidde in 2008 de jongen die problemen had met bedplassen. Eerder kreeg hij ook al eens vier jaar celstraf voor het aanranden van twee minderjarige assistenten. De man stond dinsdag 14 februari terecht in de Leuvense rechtbank.

Dat de feiten zich al afspeelden in 2008 komt omdat de clown aan het slachtoffer vroeg om de sessies geheim te houden en die dat, uit schaamte, ook deed. 

“Door een nieuwsreportage over zijn aanrander kwam hij naar buiten met zijn verhaal”, zei de procureur volgens HNB.

In 2001 kreeg de man al opschorting van straf voor zedenfeiten op een scoutskamp en twee jaar geleden werd hij door de Dendermondse rechtbank veroordeeld tot vier jaar cel voor de aanranding van twee minderjarige assistenten, hij zit vandaag de dag die straf nog altijd uit.

De man riskeert nu twee jaar bijkomende celstraf en een schadevergoeding van 7.500 euro. Nog steeds volgens HNB was het slachtoffer emotioneel op de zitting en had die een brief opgesteld voor de rechter.

“Mijn jeugd is afgenomen. Ik kan heel moeilijk mensen vertrouwen en ik heb gekampt met zelfmoordneigingen. Hopelijk kan ik andere slachtoffers moed geven om ook hun verhaal te doen”, stond daar onder andere in te lezen.

De uitspraak in deze zaak is voorzien op 14 maart. Zit je met vragen over zelfdoding? Dan kan je surfen naar www.zelfmoord1813.be of bellen naar 1813.

Lees meer over