Chauffeur onder invloed van drank en drugs zonder rijbewijs aangetroffen tijdens BOB-campagne

politiecontrole

Een 35-jarige man uit het Antwerpse Sint-Amands had flink wat uit te leggen toen hij in Betekom betrapt werd achter het stuur onder invloed van drugs en drank. Bovendien werd er bij hem drugs gevonden en kon de politie zijn rijbewijs niet intrekken omdat hij reed tijdens een rijverbod.

Tijdens een BOB-campagne in de Pastorijstraat werd de wagen van de dertiger in de nacht van vrijdag op zaterdag aan de kant gezet. Hij bleek onder invloed van drugs en alcohol te rijden. Normaal gezien stond hem een intrekking van zijn rijbewijs van vijftien dagen te wachten. De Antwerpenaar reed echter tijdens een rijverbod, dus er viel geen rijbewijs in te trekken. In de wagen zelf werden meerdere bolletjes met daarin cocaïne en cannabis in beslag genomen. De man had in zijn portefeuille ook een geldbedrag ter waarde van bijna 1.000 euro. Gezien deze elementen werd er een huiszoeking uitgevoerd en werd hij opgepakt. Na een negatieve huiszoeking en een ondervraging besloot het Leuvense parket om hem voorlopig in vrijheid te stellen. De gps en gsm van de verdachte werden wel in beslag genomen om uit te lezen.

Zijn wagen werd in beslag genomen, maar dat is niet definitief. De chauffeur was wel zo slim om met een leasingwagen rond te rijden, zodat deze niet in beslag kon worden genomen. Indien het zijn eigen auto was geweest, dan was dat wel zo. Het voertuig gaat terug naar het verhuurbedrijf waar het ontleend werd.

Lees meer over