Celstraf voor twintiger die heroïne verborg in… haar bh

Illustratie drugs.

Een 22-jarige vrouw kreeg zeven maanden cel en 800 euro boete. Ze werd met drugs betrapt in Tienen en Heist-op-den-Berg. De Leuvense rechter zag dat ze al meermaals soortgelijke feiten pleegde.

Ondanks haar jonge leeftijd was ze verre van een onbekende voor de Leuvense strafrechtbank. Ze heeft een verleden qua inbreuken op de drugswetgeving. Ze stond sinds 2020 onder probatie, maar dat liep niet van een leien dakje. Gezien ze haar kat stuurde naar de rechtbank, had de rechter geen andere keuze dan haar tot verstek te veroordelen tot een celstraf en een boete.

De politie hield de beklaagde op 5 november 2022 tegen in Booischot. Tijdens een fouille vonden de agenten een plastic knijpzakje in haar bh, daarin 0,43 gram heroïne, zo wisten ze bij HNB. Daarenboven werd een plastic flesje met daarin 35 milliliter GHB aangetroffen.

Enkele maanden later trof de politie ze in Tienen aan op 13 februari. Om acht uur ’s ochtends controleerde de politie haar. In haar rugzak zat twee gram speed en een drugpijpje in een blikken doos in haar rugzak.

Lees meer over