Bomvolle aula neemt afscheid van tattoeëerder Pascal Massart: "Je leerde ons te dromen en blij te zijn voor elke dag"

26 september 2023 | 15u16 | Gepost door redactie
Pascal Massart
Vandaag namen familie en vrienden afscheid van Pascal Massart in de aula van Begrafenissen Rummens in Tienen. De tatoeëerder werd vorige week levenloos teruggevonden in zijn auto. Het werd een mooie eredienst waarbij weinigen het droog hielden.

Metallica’s Nothing Else Matters was een duidelijke weerspiegeling van het karakter van Pascal. Een nummer dat perfect bij hem paste, waardoor het ook op de begrafenis niet mocht ontbreken. Pascal, Scalle voor de vrienden, was een levensgenieter, een persoon die altijd klaarstond voor familie en vrienden, die genoot van elke dag. De aula was gevuld met familie en vrienden die bedroefd waren om het heengaan van deze geweldige persoon. Zijn vrouw Nelsie had het vooral over hoeveel geluk ze had om hem te ontmoeten vier jaar geleden. Hoe hij zelfs een ticket boekte naar de Filippijnen om haar te verrassen, omdat hij overtuigd was van zijn liefde voor haar, Maar ook over het plotse verlies en de leegte die hij achterliet. De dromen die ze niet meer konden verwezenlijken, en vooral de pijn om alleen door te moeten.

Muziek weerklonk, want dat was belangrijk voor Pascal. “Je ging zo plots, zo onaangekondigd van ons heen, een kleurige vlinder van blijheid en van liefde. Vrolijk fladderend door het bloemenland. Spelend, delend, alombereid. Je leerde ons te dromen en blij te zijn voor elke dag. Dank", zo klonk het.

*Tekst: Laurien Holsbeeks.

Lees meer over