Bezoek de helden van brandweerpost Leuven

22 september 2023 | 10u48 | Gepost door annpeeters
Rookontwikkeling in bedrijf aan Geldenaaksebaan
Op zondag 24 september 2023 zet brandweerpost Leuven de poorten open voor het grote publiek. Tussen 10u en 17u kunnen bezoekers kennismaken met de brandweerdienst, de kazerne, het materieel en de brandweertaken.

Op regelmatige tijdstippen worden demonstraties gehouden door team incident gevaarlijke stoffen met gaspakken,  bevrijdingstechnieken uit een geaccidenteerd voertuig, RED-team (redding hoogte/diepte) en het duikteam toont zijn kunnen. 

Bezoekers krijgen een aantal handige tips over brandpreventie en een brandveilige woning. De klimmuur wordt opengesteld voor het publiek en ook de ladderwagen kan beklommen worden. Bezoekers kunnen zich kleden in brandweerkledij en bij een oldtimer een leuke foto laten nemen.

In de kazerne wordt een medische stand ingericht en een aantal EHBO-technieken worden gedemonstreerd. De actieve bezoeker kan zich wagen aan een reanimatie-oefening.

Politie Leuven voorziet interventievoertuigen en een infostand. Ook DOVO verleent zijn medewerking en zal aanwezig zijn op onze opendeurdag.

Voor de kinderen zijn er speciale activiteiten zoals een blusstand, een springkasteel en er kunnen tekeningen gekleurd worden. In het arsenaal worden een bar en eetstand ingericht.

De bezoekers kunnen hun wagen parkeren op parking Vogelzang van het UZ Gasthuisberg (via Terbankstraat),  parking Hogeschool UCLL, campus sociale school (via Tervuursesteenweg - Groeneweg), parking Personeel UZ gasthuisberg, brandweer (via Terbankstraat).

"Wij hopen jou op zondag 24 september te mogen verwelkomen in de brandweerkazerne van Leuven, Terbankstraat 20, 3001 Leuven", laat Hulpverleningszone Oost weten. 

Lees meer over