Begijnendijk verkoopt oude straatnaamborden, iedereen kan ze kopen: "Willen hier zeker geen winst uithalen"

Straatnaamborden
In Begijnendijk wil het bestuur af van de oude straatnaamborden en daarom organiseren ze een openbare verkoop. Eerder verving Begijnendijk de borden door een reflecterende versie. Iedereen kan een bod doen.

Begijnendijk verving eerder alle huisnummers door reflecterende alternatieven om er zo voor te zorgen dat de hulpdiensten makkelijker hun weg vinden in het donker, tegelijk werden ook de straatnaamborden vervangen door een versie die oplicht. “We dachten dat sommige mensen misschien wel interesse zouden hebben in die oude borden, al was het maar uit nostalgie, daarom willen we ze te koop stellen, dat is toch beter dan ze weg te gooien. Ik kan me voorstellen dat iemand die in die bepaalde straat woont zo’n bord best in zijn huis wil ophangen.”, zegt burgemeester Bert Ceulemans (Samen).

Iedereen kan er eentje kopen

Iedereen, ook al woon je in Oostende, kan een bod doen en dat doe je, van 1 tot en met 30 september, via het e-loket of onder gesloten omslag die je deponeert aan het gemeentehuis, vergeet dan wel niet je naam, adres en telefoonnummer of e-mail te vermelden.

De inventaris van de straatnaamborden die te koop worden aangeboden vind je hier,  je kan de inventaris ook aanvragen bij de medewerkers van de communicatiedienst.

De geïnteresseerden met het hoogste bod worden vanaf oktober 2022 gecontacteerd om hun aankoop af te halen.

“Het gaat ons zeker niet om het financiële maar we willen mensen de kans geven om dergelijk bord aan te schaffen om emotionele redenen. De meest eerlijke manier leek ons deze verkoop waarbij iedereen een bod kan doen”, besluit de burgemeester.