Autobestuurder rijdt 135 kilometer per uur op baan waar zaterdag nog 69-jarige man werd doodgereden

Op de Tremelobaan werd diezelfde dag nog een 69-jarige man doodgereden door een 21-jarige autobestuurder die onder invloed van drank en drugs was.
Bij een gerichte weekendcontrole van zaterdag op zondag op het grondgebied van de politiezone BHK (Boortmeerbeek-Haacht-Keerbergen) werden twee snelheidsduivels gevat. 

Eén bestuurder reed aan een snelheid van liefst 135 kilometer per uur in de zone 70 op de Tremelobaan in Keerbergen. Daar was zaterdagvoormiddag nog een 69-jarige man op zijn scooter doodgereden door een 21-jarige autobestuurder, die onder invloed van drank en drugs was. Een andere snelheidsduivel werd betrapt aan een snelheid van 101 kilometer per uur in de zone 50 op de Wespelaarsesteenweg in Haacht. Beide bestuurders, een 19-jarige jongeman uit Heist-op-den-Berg en een 38-jarige man uit Leuven dienden uiteraard hun rijbewijs onmiddellijk in te leveren voor een termijn van 15 dagen. Ze zullen zich voor de politierechter moeten verantwoorden en krijgen mogelijk later nog een bijkomend rijverbod.

In het totaal werden 46 van de 414 passerende voertuigen geverbaliseerd voor overdreven snelheid. De controles vonden plaats aan de Nieuwstraat en de Tremelobaan in Keerbergen, aan de Wespelaarsesteenweg in Haacht en aan de Leuvensesteenweg in Boortmeerbeek. 36 bestuurders werden onderworpen aan een ademtest. Geen van allen reed onder invloed van alcohol of drugs.

Lees meer over