Alternatief wandel- en loopinitiatief voor ondernemers, coronaproof

VOKA
Voka of de Kamer voor Koophandel komt tussen maandag 22 april en zondag 25 april met een coronaproof On The Move initiatief om ondernemers online te verbinden en aan te zetten tot sporten.

Dank zij het initiatief kunnen ondernemers zelf een wandel- of looproute bepalen die ze afleggen wanneer ze willen. Teams uit een bedrijf kunnen zich inschrijven als groep en een app zorgt voor de connectie tussen alle deelnemers. “Als het meest nabije ondernemersnetwerk in Vlaanderen merken we dat ondernemers steeds meer nood hebben aan contact met elkaar." vertelt Peter Van Biesbroeck, algemeen directeur Voka Vlaams-Brabant. "Er zijn zoveel digitale events waarop ze elkaar kunnen ontmoeten waarbij je de hele tijd achter je bureau neer zit. Wij willen dat doorbreken door voor onze ondernemers diverse wandelevents te organiseren. We willen op deze manier niet alleen een gezond ondernemersklimaat in Vlaanderen creëren, maar ook gezonde ondernemers. Lopen of wandelen is daar de perfecte manier voor."

Voka gaat voor het event in zee met de app MyTrace, hierdoor weet elke deelnemer welke positie hij/zij inneemt en wat de tussentijden zijn. “Nadien kan je via de app makkelijk je resultaat, foto’s en virtuele medaille delen op sociale media. Tijdens de route spelen er tips af van Evy Gruyaert, bekend van Start 2 Run, en word je aangemoedigd door topsportcoach Paul Van Den Bosch.

Volgens die laatste is het initiatief ideaal voor de gezondheid: "Regelmatig bewegen zorgt voor een kleinere kans op type-2-diabetes en hart- en vaatziekten. Je krijgt sterkere spieren en botten en je versterkt je immuunsysteem waardoor de vatbaarheid voor en de impact van virale infecties zoals Covid-19 vermindert. Een aantal onderzoeken zou zelfs uitwijzen dat lichaamsbeweging, samen met een aantal andere belangrijke factoren, het verouderingsproces werkelijk zou kunnen afremmen en tot op zekere hoogte en zelfs zou kunnen omkeren. Wandelen is ook gunstig voor je mentale gezondheid."

Met het Plan Samen Groeien wil Voka een gezond, duurzaam en digitaal ondernemersklimaat in Vlaanderen bekomen. Lees hier alles over het Plan Samen Groeien.

Inschrijven voor het parcours (je kan kiezen tussen 5 en 10 km.) doe je via de website.

Lees meer over