52-jarige man 7 uur lang geslagen en beschoten tijdens zijn vlucht

Inbraak in Leuven ontdekt door spoorwegpolitie van Gent

Een 52-jarige man werd donderdag 8 september, naar eigen zeggen, 7 uur lang geslagen in een appartement in Scherpenheuvel-Zichem. Toen hij kon vluchten werd hij ook nog beschoten met rubberen kogels, één van de projectielen zat  nog in zijn borst. Op vrijdag 9 september werd het slachtoffer naar het ziekenhuis in Geel gebracht met ernstige verwondingen aan zijn hoofd en borst. De man verkeerde in levensgevaar gelet op de ernst van zijn verwondingen.

De politie kon het appartement waar de feiten zich hadden afgespeeld  lokaliseren en er werden twee verdachten geïdentificeerd. Beide verdachten werden aangetroffen op het adres van de feiten en werden gearresteerd.  Het parket stuurde het afstappingsteam en het labo van de federale gerechtelijke politie ter plaatse voor sporenonderzoek. Ook de wetsdokter werd aangesteld.

Feiten gedeeltelijk toegegeven

De eerste verdachte, een man van 32 jaar uit Aarschot, gaf de feiten gedeeltelijk toe. Volgens hem was er ruzie ontstaan over spullen van hem die het slachtoffer zou hebben meegenomen. De ruzie zou dan uit de hand gelopen zijn, de verdachte gaf toe enkele slagen gegeven te hebben aan het slachtoffer. Uiteindelijk gaf hij ook toe geschoten te hebben op het slachtoffer toen deze in de zetel zat.

De tweede verdachte, een 29-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem, verklaarde dat de eerste verdachte verantwoordelijk was voor de slagen en de schoten. Hij gaf wel toe geen hulp geboden te hebben aan het slachtoffer, hij heeft enkel proberen bemiddelen. Hij gaf aan dat het slachtoffer zwaar toegetakeld was. Het parket van Leuven vorderde de onderzoeksrechter voor poging tot doodslag en schuldig verzuim. 

De onderzoeksrechter heeft de 32-jarige verdachte aangehouden op verdenking van opzettelijke slagen met werkonbekwaamheid tot gevolg. Hij moet vandaag verschijnen voor de raadkamer.  De tweede verdachte mocht beschikken.

Het slachtoffer zou intussen stabiel zijn. Het onderzoek wordt verder gezet onder leiding van de onderzoeksrechter.

 

Lees meer over