Vraag aan gemeenteraad Linter om uit het provinciale project voor een uitkijktoren te stappen

25 mei 2021 | 13u18 | Gepost door christian.henn…
Omgeving kamsalamanderhut
De provincieraad keurde het voorstel goed voor de bouw van een uitkijktoren in de Getevallei. De kostprijs wordt op bijna 141.500 euro geraamd met een aandeel van 25.000 euro voor de gemeente Linter. Open VLD-fractie Linter vraagt aan de gemeenteraad van 31 mei in Linter om uit dit project te stappen.

De uitkijktoren met een hoogte van 10 meter zou in het natuurgebied van de Grote Ge(k)te komen in Linter op het terrein (foto) van de kamsalamanderhut.  ‘Deze locatie maakt het mogelijk om in te spelen op de vergezichten die er in de omgeving zijn. Bovendien ligt de uitkijktoren naast een natuurlijke waterpoel met kamsalamanders waardoor men het leefgebied van deze 'Getedraak', als enige plaats in Vlaanderen, kan observeren. De bouw van de ca. 10 meter hoge toren zal gebeuren met een knipoog naar de vorm van de kamsalamander, de koesterbuur van de gemeente Linter’, aldus de motivatie van de provincie. De toren zou er pas in 2022 komen.

Open VLD-fractieleider Eddy Ladang betwist deze locatie: “Volgens Natuurpunt Linter is de locatie totaal fout omdat er van op de toren niets te zien zal zijn. Hoeveel provincieraadsleden zijn komen kijken? De Open Vld-fractie vraagt aan het College van Burgemeester en Schepenen om niet akkoord te gaan met de geplande locatie en zeker te ijveren voor een andere plaats. Indien dit niet mogelijk is stellen we voor die 25.000 euro in iets anders te investeren”.

Lees meer over