Van Het Lindeveld in Melkwezer is één van de laureaten in de Korte Keten verkiezing

10 mei 2021 | 15u03 | Gepost door christian.henn…
Eeén van de laureaten is Van Het Lindeveld
Van 15 tot 23 mei vindt de Week van de Korte Keten plaats. Luc Appermont en Bart Kaëll doen dit jaar mee en laten de Vlaams-Brabanders appels of het vlees van de boer-om-de-hoek ontdekken. De provincie Vlaams-Brabant organiseert een Korte Keten Kop-verkiezing om deze plaatselijke producten in de schijnwerpers te plaatsen. Bij de vijf laureaten zit het bedrijf Van Het Lindeveld uit Melkwezer.

I

In totaal schreven een 20-tal producenten zich in. Daaruit werden vijf laureaten gekozen, waarvoor het publiek nu mag stemmen. Bij die vijf het bedrijf Van Het Lindeveld gelegen aan de Lindestraat in Melkwezer-Linter, waar hoevevlees verkocht wordt.

Het gaat om het bedrijf van Tim Bottu en zijn vader. Gespecialiseerd in Belgische wit-blauw runderen, waarvan er een 300-tal zijn op het bedrijf. Drie jaar geleden zette het Van Het Lindeveld ook Angus runderen uit op terreinen die Natuurpunt in beheer heeft.

Het publiek bepaalt uiteindelijk de winnaar. Via www.zomerinvlaamsbrabant.be kan men stemmen op zijn/haar favoriet. In augustus is de winnaar bekend.

Lees meer over