Projecten cultuurcentrum en Getestrand krijgen vaste vorm in Linter

31 maart 2021 | 09u49 | Gepost door christian.henn…
Het Waterhof in Melkwezer
De gemeenteraad van Linter heeft een overeenkomst goedgekeurd met het Regionaal Landschap Zuid-Oost Hageland voor de realisatie van drie projecten: een jeugd- en cultuurcentrum, het Getestrand en een wandelparadijs.

In eerste instantie gaat het om het project Waterhof in Melkwezer.( foto)  Het is de bedoeling om in de oude beschermde hoeve die in slechte staat is een jeugd- en cultuurcentrum in te richten. De gemeente heeft dit gebouw aangekocht.

Een tweede project is het Getestrand in Orsmaal, langs de Gete. Het is de bedoeling aan de molen in Orsmaal een weide aan te kopen, waar het Regionaal Landschap een Getestrand gaat aanleggen, o .a. met een aanlegsteiger voor kano’s. De bestaande boomgaard wordt recreatief gemaakt.

Het derde project betreft het voormalige voetbalterrein van White Star Wommersom. De gemeente sloot een charter af met de voetbalclubs voor een sport- en recreatiecentrum in Drieslinter. Daar worden alle voetbalclubs gegroepeerd. Op het oude terrein van Wommersom wordt waterbeheersing gepland met een bufferbekken, maar ook een stuk natuur met wandelpaadjes.

Het Regionaal Landschap gaat de gemeente nu hierin assisteren en trachten zoveel mogelijk subsidies te verkrijgen.

Lees meer over