Oude voetbalsite van White Star Wommersom krijgt bufferbekken

Oude voetbalsite Wommersom
Op de gemeenteraad van Linter werd beslist de oude voetbalaccommodatie van White Star Wommersom aan te kopen. De oude gebouwen worden afgebroken en er komt ruimte voor waterbuffering en natuurbeleving.

De voetbalclub WS Wommersom (foto toen de club nog actief was) is in faling en er staan nog alleen vervallen kleedkamers en een kantine. “De politie staat er bijna elke dag omdat er vandalisme wordt gepleegd en er wordt ook gedeald”, zegt burgemeester Marc Wijnants.

“We hebben een charter afgesloten voor nieuwe sportaccommodatie. Alle bestaande zonevreemde gebouwen voor voetbal, zoals in Wommersom, moeten afgebroken worden. We willen voetbal centraliseren in onze nieuwe sportsite in Drieslinter waar we 8 hectare landbouwgrond hebben aangekocht, die we kunnen omzetten in recreatie. Dit is een ruiloperatie.”

“We hebben in Linter nog vier bestaande voetbalclubs: Orsmaal, De Heide, Atlas en SV Drieslinter. De bedoeling is dat die allemaal gecentraliseerd worden in Drieslinter. Op het oude voetbalveld van Wommersom komt plaats voor waterbuffering, om de wateroverlast in die buurt te beheersen. Er zal nog een stukje ruimte overblijven voor natuurbeleving”, besluit de burgemeester.

Lees meer over