Op zoek naar de reddende 12de (b-)engel voor kleuterschool De Wegwijzer, anders moet de school sluiten

De Wegwijzer

Bij De Wegwijzer in de Tiense deelgemeente Orsmaal, een kleine vrije kleuterschool, zitten ze met de handen in het haar. Als ze, voor 1 februari 2022, geen 12de leerling vinden, moeten de deuren volgend jaar definitief dicht. .

Het nieuws wordt bevestigd door directeur Heidi Backx (52) die nu al koortsachtig op zoek is naar een extra leerling. “We kregen inderdaad te horen dat we in februari een twaalfde leerling moeten hebben,  anders mogen we volgend jaar de schoolpoorten niet meer open doen. De Wegwijzer bestaat al heel veel jaren en vroeger hadden we ook een basisschool. Door het verdwijnen van die basisschool hebben we nu alleen nog kleuters. De meeste kleuters komen niet meer bij ons terecht want zij gaan me naar de school van de oudere broers of zussen.”

Volgens de directeur is anderzijds de kleinschaligheid ook een troef. “We hebben één klas waarin alle kindjes zitten. Dat maakt dat de kleinsten zichzelf sneller kunnen beredderen. De grotere kindjes leren dan weer met zorg om te gaan met die kleintjes. We zijn ook veel bezig met de individuele noden van de leerlingen, dat kan makkelijker in een kleine groep. Hier heerst een warme en gezellige huissfeer waardoor kinderen en ouders zich hier thuisvoelen. We hebben momenteel één juf, met name kinderverzorgster Tina Meeus, en ook iemand die de administratieve taken doet.”

Voorlopig vindt de directeur de, zo nodige, twaalfde leerling niet. “Momenteel hebben we zeven kleuters. Na de herfsvakantie komen er nog twee bij en in februari nog eens twee. We hopen alsnog de 12de te vinden, het zou jammer zijn als de poorten dicht moeten.”

Meer informatie over de school vind je online via https://www.vksdewegwijzer.be/index.php

Lees meer over