Minister Annelies Verlinden steekt inwoners van Linter hart onder de riem

Verlinden in Linter
De inwoners van Linter kregen vrijdag 16 juli het bezoek van minister van Binnenlandse zaken Annelies Verlinden (CD&V). Zij kwam hen een hart onder de riem steken nadat de gemeente donderdag te lijden had onder zware regens.

Vrijdag kampte Linter nog altijd met wateroverlast. warende gevolgen bij de inwoners van Linter. “Het bezoek van de minister doet deugd. Zij is hier een uurtje geweest en ze vertelde ons dat ze meevoelt met alle slachtoffers van de waterramp. We hebben haar de mensen van onze technische dienst kunnen voorstellen, die mannen leveren topwerk en zijn nu bijna 48 uur aan het werk”, vertelt burgemeester Marc Wynants (CD&V).

Minister Verlinden bezocht in Linter twee getroffen woningen waar het water zo’n 30 cm. hoog stond op de binnenkoer en mensen van de technische dienst hielpen met het leggen van zandzakjes en het wegpompen van het water.

In de Getevallei in Budingen komen de Grote en de Kleine Gete samen in de Gete, vandaar mondt die uit in de Demer. Het peil stond er vrijdag nog altijd alarmerend hoog. “Door de overvloedige regenval en het water dat vanuit Wallonië naar hier stroomt is de bodem murf en kan deze het water niet meer aan. De burgemeesters van Hoegaarden (Jean-Pierre Taverniers) en Tienen (Katrien Partyka) wisten ons te vertellen dat de Gete daar aan het dalen is. We hopen dat die trend zich ook snel bij ons zal verderzetten”, besluit Wynants.

Lees meer over