Linterse Kinderelfjes helpen de Kerstman

17 december 2020 | 10u16 | Gepost door christian.henn…
Pakjes Kerstman Linter
OCMW Linter organiseert voor de ‘Warmste Week’ een inzamelactie van speelgoed onder het motto ‘Kinderelfjes helpen de Kerstman’. Speelgoed kan nog tot 21 december binnengebracht worden.

Ook al doet de Kerstman ieder jaar zijn uiterste best om voor ieder kind onder de kerstboom een pakje te voorzien, in de praktijk is dat niet altijd een evidente opdracht. Daarom lanceert het OCMW van Linter  deze inzamelactie. Het initiatief kadert officieel binnen de ‘De Warmste Week’ van radiozender Studio Brussel.

De armoedebarometer kleurt weer wat roder en dat terwijl vóór corona reeds veertien procent van de kinderen in Vlaanderen in armoede opgroeit. Voor velen van hen is de eindejaarsperiode geen vrolijke gelegenheid.  En met alle coronamaatregelen die vandaag ook nog eens van kracht zijn, zijn extra warme initiatieven meer dan welkom.

Daarom deze oproep naar de Linterse kinderen om de Kerstman een handje te helpen, zodat er dit jaar voor ieder kind in de gemeente toch een leuk pakje onder de kerstboom ligt. Wie thuis nog een supertof speelgoed of spelletje liggen heeft, voor de leeftijd van 0 tot 16 jaar, en dat kan missen, kan het dan best aan de Kerstman schenken.

De inzameling zal uiteraard coronaproof verlopen en alle speelgoed zal ontsmet worden alvorens het een nieuwe thuis krijgt. Schepen van Welzijn Hilde Foriers en raadslid Bettina Sandermans, sloegen voor dit initiatief de handen in elkaar.

Wie graag een nieuw of gebruikt speelgoed in goede staat wil schenken, mag dat op één van de volgende locaties binnenbrengen: in het gemeentehuis van Linter, HelenBosstraat 43, of in het OCMW-gebouw , Grote Steenweg 284, van 9 uur tot 16 uur of op afspraak: info@ocmw.linter.be. Het binnenbrengen van speelgoed kan nog tot en met maandag 21 december.

Lees meer over