Linters natuurgebied krijgt een uitkijktoren, al is het nog wachten tot het najaar van 2022

Uitkijktoren Linter
In de Getevallei komt er een uitkijktoren. De provincieraad van Vlaams-Brabant keurde het voorstel hiervoor goed. De toren wordt gebouwd in het natuurgebied van de Grote Ge(k)te in Linter.

“De Grote Ge(k)te is het grootste provinciale natuurgebied in Vlaams-Brabant”, zegt Bart Nevens, gedeputeerde voor leefmilieu en gebouwen. “We willen het gebied aantrekkelijk maken voor bezoekers door de belevingswaarde te verhogen. We zorgden al voor de kamsalamanderhut, een bbq-zone, de Golden Gate, een paalkampeerzone, het avonturenpad, speeltuigen, wandelpaden en picknickbanken. De uitkijktoren is het sluitstuk van onze inspanningen."

De obeservatiepost komt nabij de paalkampeersite op het terrein van de kamsalamanderhut. "Deze locatie maakt het mogelijk om in te spelen op de vergezichten die er in de omgeving zijn."

Aangezien de uitkijkpost naast een natuurlijke waterpoel met kamsalamanders komt te staan is het meteen ook de perfecte plek (en enige in Vlaanderen) om de zogenaamde 'Getedraak' te observeren.

De toren wordt ongeveer 10 meter hoog en de bouw is voorzien in het najaar van 2022. Eerst gaat de provincie nu op zoek naar een ontwerper en een bouwer voor het nieuwe project. 

De kostprijs wordt geraamd op ruim 140.000 euro, de provincie neemt ruim 115.000 euro voor haar rekening en de gemeente betaalt 25.000 euro.

Lees meer over