Linter keurt resolutie tegen Brusselse stadstol goed

3 maart 2021 | 10u04 | Gepost door christian.henn…
Tegen een stadstol in Brussel
CD&V-Linter lanceert met steun van de gemeenteraad een resolutie tegen de stadstol die het Brussels gewest wil opleggen. Hiermee wil het bestuur druk op de ketel zetten bij de onderhandelingen tussen het Brusselse en het Vlaamse niveau.

In het Brusselse plan zouden pendelaars die vanaf 2022 Brussel binnenrijden met de wagen een tolheffing plus een kilometervergoeding moeten betalen. Het systeem bestaat uit een stadstol, en daarbovenop een heffing per gereden kilometer die varieert volgens spits- en dalperiode en het aantal fiscale pk’s van het voertuig.

“Er gaan duizenden pendelaars uit het Hageland dagelijks naar Brussel, omdat ze er met het openbaar vervoer niet raken. En dan zouden ze nog eens gesanctioneerd worden als ze Brussel binnenrijden. Wij hebben op het eerste gezicht geschat dat er een 300-tal pendelaars uit Linter naar Brussel rijden dagelijks, maar vermoedelijk ligt dat aantal hoger. We willen nu met onze resolutie druk op de ketel zetten bij de onderhandelaars”, aldus burgemeester Marc Wijnants (CD&V). Bij de partijen in de raad was wel Open Vld wat terughoudend.

De goedgekeurde resolutie wordt naar de Vlaamse regering gestuurd.

Lees meer over