Gele papiercontainers komen eraan in Linter

22 december 2021 | 18u31 | Gepost door christian.henn…
Gele papiercontainers

Net als in vele andere omliggende gemeenten komen vanaf maart 2022 ook in Linter de gele containers voor papier en karton eraan.

Alle inwoners werden verwittigd. Gedaan met het verzamelen van papier in kartonnen dozen of het samenbinden in pakketjes. Vanaf dan verzamel je oud papier en karton netjes en droog in een gesloten gele container. Die container heeft wielen zodat je ook een volle container makkelijk naar de straat kan rollen als het papier wordt opgehaald.

De gemeente koos voor dit systeem omdat er heel wat voordelen zijn aan de ophaling van papier en karton in containers. Een container is niet alleen gebruiksvriendelijker voor jou maar ook ergonomisch voor de ophalers. Want papier en karton ophalen in containers voorkomt rugklachten en snijwonden.  Ook voorkomen we heel wat waaivuil in de gemeente.

Papier en karton wordt maandelijks opgehaald door EcoWerf waardoor een container van 240 liter het ideale formaat is. Als je voldoet aan bepaalde voorwaarden, zoals het wonen op een appartement of in gesloten bebouwing, kan je een ander type container kiezen. Als je een ander type container wenst, maar je hebt je keuze nog niet doorgegeven, breng dit dan zo snel mogelijk in orde via 0800/97 0 97 of via het digitaal loket van EcoWerf www.mijnecowerf.be

Eind februari worden de gele containers in Linter bedeeld. Vanaf de start van de ophaling van papier en karton in de gele container op 9 maart 2022 neemt EcoWerf papier en karton dat los aan de straatkant staat niet meer mee. Je kan nog wel met los papier en karton terecht op het recyclagepark.

Gebruikers betalen maandelijks gebruiksrecht van 0,84 euro. Met dit bedrag heb je recht op het gebruik van een container en wordt jouw container onderhouden en vervangen aan huis indien nodig. Het aanbieden van de gele container is kosteloos. Je betaalt ook niet voor het gewicht van het papier en karton dat je maandelijks aanbiedt. Het bedrag wordt maandelijks afgehouden van de  DifTar-rekening.

Lees meer over