Fusie van Linter met Zoutleeuw en Landen blijft voor de hand liggend

Het fusieplan met Linter, Landen, Zoutleeuw
De gemeenteraadscommissie Algemeen Beleid, Financiën, Sociale Zaken, Onderwijs en Vrije Tijd vond plaats in Linter, met als belangrijkste agendapunt het rapport betreffende de onderzoeksopdracht naar de bestuurskracht van het lokaal bestuur, dit met het oog op een eventuele fusie.

In het hoofdstuk 'Blik op de regio' werd er o.a. gekeken naar de socio-economische samenhang tussen Linter en diverse omliggende gemeenten. Dit sloeg natuurlijk op de eventuele gemeentefusies. De meest voor de hand liggende gemeentefusie is volgens dit rapport Landen, Linter en Zoutleeuw.

“Reeds in 2015 gaf Open Vld-Linter aan dat hun eerste voorkeur uit gaat naar een fusie van de de TGV-gemeenten (Linter, Zoutleeuw, Kortenaken en Geetbets). Dit plan A is dan in 2016 massaal gesteund tijdens een enquête gehouden op de jaarlijkse Open Vld-BBQ door de liberale achterban. Dit plan A is echter niet meer te realiseren, aangezien Kortenaken en Geetbets een fusie nastreven met Tielt-Winge en Bekkevoort.  Het plan B van Open Vld-Linter is een fusie van Linter, Zoutleeuw en Landen. Dit wordt nu bevestigd door dit rapport”, aldus Open VLD-fractieleider Eddy Ladang.

Lees meer over