Eddy Ladang uit Linter gaat door met politiek, tenzij de burgemeester zou stoppen

Fractieleider blijft in de politiek
Na de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 14 oktober 2018 had Open VLD-fractieleider Eddy Ladang te kennen gegeven dat hij op 65-jarige leeftijd zou stoppen met politiek maar ook ontslag zou nemen bij het Mehringcomité en de bij de Vrije Senioren Linter. Er werd hem echter gevraagd om door te gaan en Eddy heeft besloten ermee door te gaan tot hij 35 jaar dienst heeft in de gemeenteraad, nog drie jaar dus. Hij komt dus terug op zijn eerdere beslissing, tenzij de burgemeester van Linter Marc Wijnants zou beslissen op zijn 65ste te stoppen.

“Na 32 jaar lid te zijn van de gemeenteraad als gemeenteraadslid, schepen en fractieleider leek het mij een goed moment om plaats te ruimen voor jongeren in navolging van verschillende politieke regiogenoten van alle partijen. Tijdens de voorbije winter kwam er echter zowel vanuit Open Vld-Linter, het Mehringcomité en de Vrije Senioren Linter de vraag dat ik toch zou doorgaan”, vertelt Eddy.

“Mijn opvolger in de gemeenteraad, BCSD-raadslid Ronny Puyneers binnen het OCMW, heeft mij zelfs gesmeekt om te blijven als Open Vld-fractieleider. Er bestaat vandaag ook een goede samenwerking tussen onze Open Vld-fractie en de overige oppositiepartijen (NV-A & Vooruit), in het bijzonder met Vooruit-gemeenteraadslid Bettina Sandermans. Vanuit deze goede verstandhouding liet zij weten mijn vertrek uit de gemeenteraad bijzonder jammer te vinden. Deze smeekbeden doen wel wat met een mens”

“Als medestichter van de verbroedering tussen Linter en Mehring wil ik uiteraard het 30 jarig bestaan nog meemaken.  Officieel is dat op 11 mei 2021 maar door corona is de jaarlijkse Mehringreis uitgesteld tot een latere datum zodat we pas later dit heuglijk feit kunnen vieren.

Daar ik reeds 25 jaar actief ben bij de Vrije Senioren Linter, eerst als losse medewerker en sinds 2014 als penningmeester, wil ik ook hun 30ste verjaardag meemaken. Officieel is dit op 25 april 2021 maar door corona zal ook dit jubileum enkele maanden uitgesteld worden.”

“Moest natuurlijk onze burgemeester - lees Marc Wijnants CD&V -, die binnen 6 maanden 65 jaar wordt, besluiten om in navolging van zoveel ander politici van onze regio te stoppen met politiek zal ik niet aarzelen om dan ook te stoppen om plaats te maken voor jongeren”, besluit Eddy Ladang.

Lees meer over